Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

BREAKING NEWS: ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ - ΙΩΣΗ Η ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΜΟΛΥΝΣΗ?

Αυτό το Blog δημιουργήθηκε χάρη μιας παρότρυνσης του εξαίρετου φίλου μου Κωστή. Ο Κωστής είναι μια από τις πολυδιάστατες κβαντικές διάνοιες που άρχισαν να επισκέπτονται δειλά δειλά τον πλανήτη Γη στις αρχές του αιώνα και πύκνωσαν σταδιακά από τη δεκαετία του '60 και μετά. Τοποθετώ την εμφάνιση του συγκεκριμένου πεδίου νόησης που ακούει στο όνομα Κωστής γύρω στο 1974. Τώρα κατοικεί στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι Computer analyst, κάνει δηλαδή ψυχανάλυση σε υπολογιστές. Όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Τα πεδία των ερευνών του εκτείνονται σε ένα φάσμα που καλύπτει το κάθε τι. Τον απασχολούν επιστημονικά οι ιδανικές συνθήκες ψησίματος ενός μερακλοειδούς ελληνικού καφέ, οι δυνατότητες εξημέρωσης της μύγας, το βιολογικό αποσμητικό, οι θεραπευτικές ιδιότητες της σπηλαιολογίας, οι απολήξεις μιας αδηφάγους μαύρης τρύπας, τα δομικά υλικά για τις καιτοικίες των νομαδικών φυλών του διαστήματος. Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να θαυμάσετε στο blog του http://ankostis.blogspot.com/2007/10/blog-post.html .

Όσο για το δικό μου, ξεκινώ με ένα mail που έστειλα προσφάτως στον Κωστή, τον οποίο θα ενθουσίαζε η ιδέα να ανακαλύψει ένα νέας γενιάς αντιβιωτικό για το Lubango...


Αγαπητέ Κωστή,

Μετά από την τελευταία σου επιτυχέστατη διατριβή στους καφέδες σκέφτηκα να δώσω ένα νέο έναυσμα για το πολυπράγμων μυαλό και το πολυσύνθετο ερευνητικό σου ταλέντο:

Λοιπόν όχι, η μέση δεν αποτελεί ούτε μικροβιακή προσβολή ούτε ίωση της 3ης χιλιετίας.

Η απάντηση στο ερώτημα "γιατί όλοι όσοι ξέρω έχουν τη μέση τους?" πρέπει να αναζητηθεί ολιστικά στο επίπεδο υγείας τον ατόμων, δηλαδή στο ανοσοποιητικό σύστημα των οργανισμών.

Οι άνθρωποι νοσούν.

Το ανθρώπινο είδος νοσεί συνολικά και από πολλών διαφορετικών ειδών ασθένειες. Οι μέσοι όροι εμφάνισης καρκινικών ασθενειών σε ηλικίες μικρότερες των 20 ετών έχει εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία 10 χρόνια (Μιλάμε για ποσοστιαίες αυξήσεις της τάξης 300%). Το ίδιο ισχύει και για τα ποσοστά της άλλης αιφνίδιας μάστιγας της τρίτης χιλιετίας που λέγεται νεανικός διαβήτης.

Ο καρκίνος είναι μια, ακόμα, αδιευκρίνιστη αρρώστια. Η επιστήμη προάγει αφειδώς εικασίες για τις γενεσιουργές αιτίες του καρκίνου και, αν είχε κρατηθεί ένα αρχείο για τις κατά καιρούς νεοανακαληφθείσες καρκινογόνες αιτίες, το αρχείο αυτό θα συμπεριλάμβανε πλέον...ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Αρα:

1) Η ζωή είναι πλέον καρκινογόνος (ειδικά τα τελευταία 10 χρόνια?)
ή
2) Ο καρκίνος όπως και όλες οι άλλες "αδιευκρίνιστες" ασθένειες εξυπηρετούν ως δικλείδα ασφαλείας της φύσης για τον ανθρώπινο υπερπληθυσμό ή ως αυτόκλητο "ρελέ διαφυγής" για μία ψυχή που έχει ολοκληρώσει το ρόλο της στην επίγεια σφαίρα ύπαρξης, ή έχει εκτραπεί σε λανθασμένο ρόλο, και χρειάζεται επειγόντως βαλβίδα διαφυγής από το σώμα της.

Αρχίσανε τα ουφολογικά θα λες τώρα. Όμως κοίταξε να δεις:

Οι γενετιστές εδώ και χρόνια έχουν αρχίσει να στοιχειοθετούν την υπόθεση ότι ο καρκίνος υπάρχει καταγεγραμμένος στο dna , όχι μόνον σχετικά με τον ιστό στον οποίο θα εκδηλωθεί αλλά και αναφορικά με το χρόνο εκδήλωσης της ασθενείας (πχ στα 20, στα 45, ή σα 60).

Αυτό είναι μια σημαντικότατη ένδειξη για να στραφούμε επιτέλους προς μια βαθύτερη κατανόηση του όρου ασθένεια. Είναι η ασθένεια "μοιραία"? Είναι προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή της σύλληψης του εμβρύου. Είναι στατιστικά προαποφασισμένη από τη φύση, ή είναι μια εθελούσια επιλογή του υποκειμένου σε βαθύ ασυνείδητο, ή ακόμα και σε μοριακό επίπεδο??

Η μέση λοιπόν?

Ο οργανισμός που δεν εκπληρώνει το σκοπό της ύπαρξής του δεν είναι ευτυχισμένος. Ο μη ευτυχισμένος οργανισμός, αυτός που στον ψυχικό πυρήνα της ύπαρξής του υποφέρει από μαρασμό, νοσεί και στο εξωτερικό, οργανικό μέρος της ύπαρξής του.

Η πάθηση της μέσης, ή οσφυαλγία, οφείλεται απλά στα χαμηλά επίπεδα ευτυχίας που έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε στις ανόητες ζωές μας. Και η ευτυχία, όπως και ετυμολογικά ορίζεται, είναι η καλή τύχη. Καλή τύχη να βρίσκεσαι στη σωστή θέση τη σωστή χρονική περίοδο κατά τρόπο που να ικανοποιείς τις κλίσεις σου και τα χαρίσματά σου, να εκπληρώνεις τον ατομικό βαθύτερο προορισμό παραγωγής του μοντέλου σου από την Αντιπροσωπία. Δε μπορείς να χρησιμοποιείς ες αεί ένα εργαλείο σε λάθος χρήσεις. Θα χαλάσει.

Εμείς και οι μέσες μας και οι λεμφαδένες μας και τα εκφυλισμένα από δερματοπάθειες και αλλεργικά σύνδρομα τομάρια μας είμαστε όλοι κακομεταχειρισμένα εργαλεία. Τρυπάνια που δουλεύουν ως μίξερ, τανάλιες που δουλεύουν ως σφυριά, μαχαίρια του ψωμιού που δουλεύουν ως πριόνια.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΜΕ.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο της εθελούσιας ασθένειας με την ένοια της επίμονης άρνησης εκπλήρωσης του ζωτικού ρόλου. Υπάρχει ένα ένστικτο που είναι κρυμμένο πιο βαθιά από αυτό της αυτοσυντήρησης. Είναι το ένστικτο της βαθύτερης λαχτάρας για το θάνατο. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο ο θάνατος δεν είναι σκοτεινό τρομαχτικό ενδεχόμενο, είναι το λησμονημένο εισητήριο προς τη έκσταση και τη μακαριότητα.

Με άλλα λόγια ...ΑΡΡΩΣΤΙΑ...

...Είναι trendy

Δεν υπάρχουν σχόλια: