Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

ΣΠΗΛΑΙΟ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ / CAVE THERAPY

Κωστή, όπως πάντα, είχες δίκιο...

Σήμερα το πρωί ξύπνησα από ένα όνειρο που μου εξηγούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των σπηλαίων. Θα προσπαθήσω να σου μεταφέρω τα όσα μου μεταδόθηκαν όσο γίνεται πιο πιστά γιατί, 1) έχω δυσκολία να ανακαλέσω τις ακριβείς εξηγήσεις που μου δόθηκαν στο όνειρο, τα θυμάμαι λίγο θολά, 2) τα όνειρά μου συνήθως μιλάνε αγγλικά και χρησιμοποιούν άγνωστες (για τον ξύπνιο Χάρη) λέξεις.

Λοιπόν, εν τω μεταξύ κοίτα τι λέει το web:

και εδώ οι επιστήμονες ως συνήθως αναζητούν την απάντηση στα μόρια του αέρα στις σπηλιές: http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6TJN-42JYVYC-H&_user=10&_coverDate=04%2F30%2F2001&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=bd374cc3934b7308996712f2fafc39e9

Και εδώ γίνεται λόγος για το ραδόνιο που υπάρχει στον αέρα μερικών φυσικών κοιλοτήτων της γης που έχει ευεργετικές επιδράσεις στις πνευμονικές παθήσεις: http://www.iol.co.za/index.php?set_id=1&click_id=31&art_id=qw10926370871B243

Εδώ μιλάμε για τουριστική εκμετάλλευση του σπηλαιοθεραπευτικού φαινομένου:
http://www.thetravelmagazine.co.uk/travel_article_24.html#

Κι εδώ μια από τα ίδια... http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/abstract/98516916/ABSTRACT?CRETRY=1&SRETRY=0

Εντάξει, ώς συνήθως η επιστημονική κοινότητα, με τη γκαβομάρα που τη διακρίνει θα ψάξει στα μικροσκόπια, θα μετρήσει τα ανιόντα και τα κατιόντα και στο τέλος θα πεί ότι ίσως να οφείλεται σε αυτό ή το άλλο στοιχείο. Δε χρειάζεται να μας πιάνει απελπισία... είπαμε η επιστήμη βαδίζει σε σταθερά βηματάκια. Πρώτα το δεξί....μετά το αριστερό... μπράβο το παιδι!

Όμως εγώ που είμαι ουφολόγος και δεν ντρέπομαι να πω τι μου λένε τα όνειρά μου δεν θα σε κρατήσω άλλο σε αγωνία (εξισώσεις και τέτοια δεν έχει):

Μου είπαν λοιπόν ότι οι σπηλιές λειτουργούν σαν "μετασχηματιστές". O ακριβής όρος του ονείρου ήταν "transition chambers". Δηλαδή transistors... Πολλές σπηλιές εστιάζουν με τέτοιο τρόπο στο εσωτερικό τους τα γαιομαγνητικά ρεύματα που βοηθούν το ανθρώπινο ον που θα παραμείνει στο εσωτερικό τους για κάποιο διάστημα να αλλάξει "βιοσυχνότητα". Ο όρος βιοσυχνότητα είναι δικός μου. Στο όνειρο μου ειπώθηκε απλά "help humans change their frequency". Η βιοσυχνότητα ή βιορυθμός είναι κατά την άποψή μου το λεγόμενο "μήκος κύματος" του καθενός από μας, που καθορίζει την ποίοτητα τόσο των εκουσίων όσο και των ακουσίων λειτουργιών του οργανισμού. Δηλαδή το αντιληπτικό βάθος της νόησης, το επίπεδο χαράς και συμπόνιας, την αρμονικότητα της κίνησης και το ανοσολογικό επίπεδο που είναι το υπόβαθρο της υγείας του οργανισμού.

Στη συνέχεια μου είπαν ότι πολλά σπήλαια είναι καλυμένα στο εσωτερικό τους με κρυσταλικά πετρώματα. Οι κρύσταλοι ασκούν ιδιαίτερες επιδράσεις στην ανθρώπινη βιοσυχνότητα. Επιπλέον κάθε κρυσταλική δομή έχει την δική της συχνότητα καραδασμών και επιδρά εντονότερα σε διαφορετικά ενεργειακά κέντρα του ανθρώπινου σώματος.

Στη συνέχεια μου αποκάλυψαν ότι η ενεργειακή δομή των κέντρων και των βασικών μεσημβρινών του ανθρωπίνου σώματος φτάνει στο optimum point of efficiency όταν ευθυγραμίζονται σε μία "κρυσταλικής μορφής διάταξη". Αυτά που σου μεταφέρω τώρα δεν μου λένε και πολλά γιατί ήμουν πάντα μπάζο στη χημεία. Όμως θυμήθηκα το σήμα στα εξώφυλλα των εκδόσεων "έσοπτρον" που παρουσίαζαν το ανθρώπινο σώμα με ενωμένες κάποιες τελείες που αντιστοιχούν σε ενεργειακά κέντρα, και το τελικό σχήμα μοιάζει με έναν καλοσηματισμένο πολυεδρικό κρύσταλο. Έπειτα θα έχεις ακουστά τον όρο "κρυσταλοθεραπεία". Είναι τόσο παλιά η χρήση των κρυστάλλων από τον άνθρωπο όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος (γιατί φυσικά οι περισσότεροι κρύσταλλοι που πιάνουμε στα χέρια μας έχουν σχηματιστεί νωρίτερα από την εμφάνιση του πρώτου ανθρώπου).

Και για το κλείσιμο κρατάω το καλύτερο:
...Η Γη είναι ζωντανή...! Μου έδειξαν τη Γη ως αυτόνομη μονάδα συνειδητότητας που διανύει, όπως κάθε ζωντανή οντότητα, δίαφορα στάδια συνειδησιακής εξελικτικής πορείας. Το υλικό σώμα της γής αποτελείται τόσο από τα ανόργανα όσο και από τα ζωντανά οργανικά στοιχεία του πλανήτη όπως τα γνωρίζουμε, πετρώματα, νερό, κρύσταλλοι, σκουλίκια, βλάστηση, πανίδα, και ο άνθρωπος που από απλό ακάρεο έχει χάρη στην τεχνολογία του εξελιχθεί σε κοριός και αφήνει κοκκινίλες και σημάδια στο σώμα της Γης.

Η Γη λοιπόν είναι ζωντανή.
Όταν μπαίνεις στο σώμα της ξεφέυγεις από τη μολυσμένη επιροή των πυκνών ραδιοκυμάτων και των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που έχουμε συνυφάνει τρυγύρω μας σαν ασφυκτικό δίχτυ. Το παχύ γήινο στρώμα που σκεπάζει τη σπηλιά είναι το υπέρτατο μονωτικό. Το διαπερνούν μόνο οι φυσικές κοσμικές ακτίνες. Έτσι ο ανθρώπινος οργανισμός ανέγγιχτος από τις υπόλοιπες βλαβερές συχνότητες και επιροές βυθίζεται στο αυτούσιο αγνό ενεργειακό σώμα των βιορυθμών της γης, που όπως μου είπαν για κάποιο λόγο αυξάνει σε ένταση και συχνότητα γύρω από της φυσικές κοιλότητες του γήινου σώματος (όπως συμβαίνει και με το ανθρώπινο σώμα, όπου η μήτρα πχ, ως κοιλότητα αποτελεί ένα εστιακό ενεργειακό κέντρο, και στον άντρα το κέντρο της κοιλιακής χώρας ή tantien).

Δεν είναι περίεργο? Τα πάντα γίνονται κατανοητά από τη στιγμή που θα αντιληφθεί κανείς το απλό γεγονός πως όλα είναι ζωντανά και δονούνται, το κάθε τι στο ρυθμό του. Από 'κει και πέρα οι απαντήσεις προσφέρονται απλόχερα. Όμως αυτά τα γλυκούλια με τις άσπρες ποδιές, που με τις συνδυασμένες προσπάθειές τους έφτιαξαν τον φούρνο μικροκυμάτων και τους υπεραγωγούς, ίσως ξοδέψουν ακόμα μια πενταετία κάνοντας αναπνευστικά πειράματα με ραδόνιο στους ποντικούς, που ήδη ξέρουν από ένστικτο γιατί νιώθουν διαφορετικά μέσα σε μια σπηλιά (ειδικά οι τυφλοπόντικές που είναι και εξειδικευμένοι στο πεδίο γνώσης που αφορά τη σπηλαιοθεραπεία).

Αυτά.
Σου εύχομαι καλές καταβάσεις στο κορμί της μητέρας Γης. Είναι σα να της κάνεις έρωτα με ολόκληρο το σώμα σου κατεβαίνοντας εκεί μέσα...

Ζηλεύω φίλε, θα ακολουθήσω σύντομα, το όνειρο ήταν προφητικό...

Χαρούλιους

2 σχόλια:

Let open red and green είπε...

Harian,

Βάλτο στο blog σου γρήγορα,
(έχει την επιθυμητη ποιότητα)
Ευελπιστώ να απάντησω εκεί απευθείας.

Μια μικρη παρατήρηση μόνο.
Το κατάλαβα ότι όταν λες "φυσικές κοσμικές ακτίνες":
>...
> μας σαν ασφυκτικό δίχτυ. Το παχύ γήινο στρώμα που σκεπάζει τη σπηλιά είναι
> το υπέρτατο μονωτικό. Το διαπερνούν μόνο οι φυσικές κοσμικές ακτίνες. Έτσι
>...
θα σκεφτόσουνα κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζουν να εννοούν
μεταξύ του τα "γλυκούλια με τις άσπρες ποδιές", τις ακτινοβολίες του
διαστήματος.

Οι κοσμικές ακτινοβολίες, ή καλύτερα η έλλειψή τους εξηγεί, πιστεύω, γιατί
δεν με πονάει η σπονδυλική μου στήλη στα σπήλαια, ενω με ταράζει στα
αεροπλάνα.
Βλέπεις, το ποσό των κοσμικών ακτινοβολιών είναι μηδενικό στα σπήλαια,
και αυξάνει με το υψόμετρο.

Τέλος πάντω, τσέκαρε τη λέξη, ή πρόσθεσε (πως?) και τα παραπάνω.


Φυσικά δεν υπάρχει καμία επιστημονική σχετική μελέτη για να το στηρίξω,
αλλά ούτε για το αλκοόλ και τη σχέση του με τους μεσο-σπονδυλιακούς πόνους
υπάρχουν έρευνες (μάλλον...) αλλά ισχύει!
Αρχίζουν να το παρατηρουν πάνω τους διάφοροι φίλοι που τους το επέδειξα.


Μ' άρεσε και η έρευνά σου στο internet.

Κοίτα να δείς, με έχεις ακούσει να λέω ότι:
"στη Γαλία στέλνουν τους γέρους στα σπήλαια, αντί στα ιαματικά λουτρά"
όμως στ' αλήθεια δεν το 'χω ακούσει αυτό από πουθενά!
Δεν ξέρω πως μου 'ρθε, που ή πότε το ξεσήκωσα, και έρχεσαι τώρα εσύ να με
ξελασπώσεις μπροστά στην κοινότητα των άσπρων ποδιών.

Ευχαριστώ.
Κωστής

Let open red and green είπε...

Καλημέρα Κωστή, έμαθα ότι ήρθε ο Γιώργος και ο Μάνδαχαλ στο Ηράκλειο, αλλά εσύ δεν άντεξες να κρατηθείς μακριά από το μουνί της μάνας σου της Γης.

και πολύ καλά έκανες!!!

όταν μιλάω για κοσμικές ακτίνες εννοώ κάποια σωματίδια που λέγονται μάλλον νετρίνα και διαπερνούν με ευκολία ολάκερο το φλοιό της γης, δε αντίθεση με τις ακτινοβολίες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία που κρατιούνται έξω από τη σπηλιά χάρη στις άριστες μονωτικές ιδιότητες του υπερκείμενου στρώματος.

Άμα θελεις κάνε την απάντησή σου copy-paste στο απαντητικό του blog.

Good morning Heraklio!!!